Citroën CX 25 Reflex Diesel Break Zilver metallic uit 1981

Merk + Type : Citroën CX 25 Reflex Diesel Break
Kleur : Zilver metallic
Kilomterstand : 38.720 km
Bouwjaar : 1981
Brandstof : Diesel
Transmissie : 5-Versnellingbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € Verkocht
 

Dit is waarschijnlijk één van de meest unieke chroombumper CX Break's die er op dit moment nog bestaan.

 

Zij komt rechtstreeks uit Monaco, gekocht uit de privé-collectie van wijlen Prince Rainier III die de auto nieuw heeft gekocht. Op 26 oktober 1981 werd ze afgeleverd aan de Ambassade van Monaco in Parijs, waarna zij naar Monaco werd getransporteerd en op 5 november 2011 werd voorzien van een Monagaskisch kenteken op naam van Prince Rainier III. Ondanks dat het een diesel is, is ze zeer beperkt gebruikt geweest. Overwegend voor een aantal trips naar Parijs en verder voor o.a. jacht-uitstapjes, zoals ook blijkt uit een jachtkaart, die in de auto lag, van 21 oktober 1984 en waaraan werd deelgenomen door o.a. Prince Rainier III, Prince Albert II en Prinses Caroline.
 
Na het overlijden van Prince Rainier III op 6 april 2005 werd de auto op 19 juli 2005 op naam gezet van Prince Albert II (zoon van Prince Painier en Princesse Grace Kelly) en voorzien van kenteken PM42, een nummer dat alleen is voorbehouden aan de Royal family.
 

De auto werd daarna nog maar weinig gebruikt en uiteindelijk (als onderdeel van de privé collectie) in het Automuseun van Monaco geplaatst.

Recentelijk heeft er een herstructering van het museum plaats gevonden en heeft men besloten een aantal auto's uit de collectie te veilen, waaronder deze CX.
 
Op het moment van de veiling had ze nog maar 37.191km echte en gegarandeerde kms op de klok. Dat straalt de auto ook uit. Ze is altijd perfect onderhouden geweest door de paleis-werkplaats.
 

Wij hebben haar zelf met veel plezier van Monaco naar Nederland gereden over een afstand van zo'n 1500km. Ze rijdt, voelt en stuurt nog als een nieuwe CX. Inmiddels staat de kilometerteller door deze reis op  38.724km.

Hiernaast ziet u o.a. een aantal beelden van de auto aan de jachthaven van Monaco, zoals gefotografeerd voor de veiling-brochure en ook een aantal foto's van de rit naar Nederland.
 

De auto verkeert in nieuwstaat, hetgeen uniek is voor een 31 jaar oude CX Break diesel, auto's die vaak intensief werden gebruikt en waarvan er relatief nog weinig zijn van overgebleven.

Het blauwe velours interieur is werkelijk schitterend, de carrosserie is uiteraard roestvrij en ook onder de motrokap ziet ze er perfect uit.

 
Bij de auto is het volgende aanwezig:

*Instructieboekje *Garantie- en onderhoudsboekje *Kopie kenteken op naam van Prince Albert II * Veilingbrochure *EHBO-set van het Rode Kruis van Monaco.

 
Dit is dé kans voor de Citroën-liefhebber c.q. verzamelaar om iets unieks aan te schaffen !!
 
De prijs is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. Ook de legeskosten nemen wij voor onze rekening.
Wij berekenen geen afleveringskosten.

 

 

 

 

 

 Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/218