CitroŽn GSA Club Break 51.144km Mint groen uit 1982

Merk + Type : CitroŽn GSA Club Break 51.144km
Kleur : Mint groen
Kilomterstand : 51.144 km
Bouwjaar : 1982
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationwagen
Prijs : € Verkocht
 
De CitroŽn GSA kwam in 1979 op de markt als opvolger van de succesvolle GS die al sinds 1970 werd geproduceerd. Het was eigenlijk een meer uitgebreide face-lift, die meteen herkenbaar is aan de forsere bumpers en (op de sedan) de vijfde deur met een extra grote achterruit. Wel nog steeds een auto met een geheel eigen karakter en van verre al meteen herkenbaar.
  
De  revolutionaire techniek van de DS die ook werd toegepast op de GS, is ook in de GSA terug te vinden. De uitstekende rij-eigenschappen zijn dan ook toe te dichten aan dit hydropneumatische veersysteem, waarbij de veren eigenlijk met stikstof gesloten bollen zijn, die door middel van met olie gevulde leidingen met elkaar in verbinding staan. Middels een hoogteregelaar op elke as neemt elk wiel, bij welke belasting dan ook, altijd weer de rijstand in. Het gevolg hiervan is een voortreffelijk weggedrag onder vrijwel alle omstandigheden. En de auto ligt hierdoor, onafhankelijk van het aantal inzittenden of bagage, altijd even hoog boven de weg.
Verder werd de GSA ook voorzien van een met twee bovenliggende nokkenassen nieuwe 4-cilinder boxermotor van 1300cc i.p.v. 1220cc met een vermogen van 65pk en een top van 160km/u.
 
Evenzo spectaculair is het geheel vernieuwde interieur. Naast de nog comfortabelere stoelen valt meteen het futuristische dashboard op.
De bestuurder heeft de beschikking over twee satelliet-vormige bedieningspanelen die symetrisch aan beide zijden van het stuurwiel zijn gegroepeerd, waarop (op ergonomische wijze)  alle belangrijke hendels en schakelaars zich bevinden.
En dan het unieke beeldscherm vlak voor de bestuurder, waarop een doorsnee-achtige schets van de GSA is afgebeeld dat op overzichtelijke wijze de stand van zaken weergeeft van de remmen, benzinevoorraad, olie, accu etc.
Samen met de kompasachtige bolle snelheidsmeter en klokje geeft dit een unieke aanblik.
  
De door ons aangeboden GSA Club Break hebben wij van de 2e eigenaar gekocht die in de Vaucluse woonde, (departement 84) in Entraigues-sur-la-Sorgue, vlakbij Avignon. Hij kocht de auto in 2010 van de 1e eigenaar die de auto nieuw heeft gekocht bij de CitroŽn Garage Morlat & Cie in Puy-de-DŰme in midden Frankrijk op 10km ten westen van Clermont-Ferrand.

Het is een uitstekend onderhouden Break, in een prachtige en originele staat, in een bijzondere kleur. Uiteraard volkomen roestvrij. De foto's spreken voor zich. Alle originele fabrieksstempels en stickers zitten nog op de auto. Bekijk de foto's eens nauwkeurig en let op alle randjes, naadjes en richeltjes die er alle nog perfect uitzien.

Aangezien we niet zeker weten of de distributieriem recentelijk was vervangen, hebben wij deze inmiddels vernieuwd.

De prijs voor deze zeer mooie GSA Break is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. We berekenen geen afleveringskosten. Zelfs de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Dus dit is een volledig rijklare all-in prijs. 


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/356