Citroën GSpécial Wit uit 1980

Merk + Type : Citroën GSpécial
Kleur : Wit
Kilomterstand : 12.425 km
Bouwjaar : 1980
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
 

De Citroën GS was sinds 1970 in productie en meteen vanaf de introductie al een succes. Citroën, bekend om zijn karakteristieke ontwerpen, was er weer in geslaagd om een heel bijzondere auto neer te zetten.


Met zijn 412cm is de GS langer dan hij lijkt. Binnen deze lengte is veel ruimte geschapen voor vier volwassenen en dan is er nog voldoende ruimte voor een flinke hoeveelheid bagage. De instap is ruim door vier grote deuren, en de stoelen en de achterbank zitten uiterst comfortabel, hetgeen ook niet anders van Citroën verwacht mocht worden. Wat dat aangaat had Citroën een naam hoog te houden.


Ook het dashboard mag eigenzinnig worden genoemd. Wat meteen opvalt is de handrem met een aparte handgreep midden in het dashboard. En dan ook nog het typische éénspakige stuurwiel.


Wat de techniek aangaat is de GSpécial uitgerust met een 4-cilinder luchtgekoelde boxermotor van 1015cc en 56pk. Dit geeft deze auto toch nog een top- en kruissnelheid van 147km/u.


En dan ook de bijzondere wielophanging: Citroën heeft als enige het reeds op de DS toegepaste hydropneumatische veersysteem. Later werden ook de CX-modellen hier mee uitgerust. Het resultaat van de werking van dit systeem is dat de wielen stevig op de weg worden gedrukt, en zorgt daardoor voor een voortreffelijk weggedrag onder vrijwel alle omstandigheden, zowel in bochten als op de rechte weg. Een ander voordeel van dit systeem is dat de wagen altijd even hoog boven de weg ligt, onafhankelijk van het aantal inzittenden en de bagage.  


De GS-modellen werden geproduceerd van 1970 tot 1980 toen ze werd opgevolgd door de GSA.


**********************************************


Onze GSpécial komt van de 1e eigenaar en is de GS met de laagste kilometerstand, namelijk origineel 12.425km!!, die wij ooit hebben aangeboden. 


Zij is op 3 maart 1980, als één van de laatste GS-en, door de Citroën-dealer S.A.Enthoven in Bois-Colombes  (zie de sticker op de achterklep) afgeleverd aan deze 1e eigenaar die in Colombes woonde, een dorpje vlak ernaast gelegen. Deze beide dorpjes liggen ten noordwesten van Parijs, op slechts enkele kilometers buiten de Periphérique.


De auto is slechts zeer beperkt gebruikt geweest en heeft altijd binnen gestaan. Na het overlijden van de eigenaar heeft zijn weduwe de auto bewaard. Ook toen zij in 2005 op 92-jarige leeftijd overleed werd besloten de auto niet te verkopen. Uiteindelijk heeft men er toch voor gekozen om de auto te verkopen en gelukkig aan ons! Voordat de auto werd afgeleverd heeft men de auto nog een uitgebreide grote beurt laten geven waarbij o.a. ook de distributieriem heeft laten vervangen. 


Ze ziet er geweldig uit. Een schitterende carrosserie met overwegend de 1e lak en uiteraard is er op de gehele auto geen spatje roest te bekennen. Ook het interieur verkeert in een absolute smetteloze staat. En kijk eens op  de foto's van de motorruimte, die ziet er uit alsof de auto vorige maand is afgeleverd!! Zelfs alle originele fabrieksstempels en stickers zijn nog overal in de auto duidelijk zichtbaar. Ook de originele documentatie is nog aanwezig.


Een mooiere 36 jaar oude GS met zo'n lage kilometerstand zal nauwelijks meer te vinden zijn!


De prijs voor deze voiture is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/379