CitroŽn CX 25 GTi Zilvergrijs metallic uit 1987

Merk + Type : CitroŽn CX 25 GTi
Kleur : Zilvergrijs metallic
Kilomterstand : 107.205 km
Bouwjaar : 1987
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  Deze CX verkregen wij via ons Franse netwerk. De auto is afkomstig uit de nalatenschap van een doctor uit Reims, wiens bezittingen door de notaris per opbod werden verkocht. Dat deze CX 25 GTi goed verzorgd en onderhouden is, is aan talloze details te zien.

De carrosserie is prachtig strak, geheel roestvrij en staat grotendeels nog in de originele zilver grijze metallic lak. GTi's waren standaard voorzien van lichtmetalen velgen en deze zijn werkelijk als nieuw. Een ander fraai detail zijn de koplampen met gele verlichting en geÔntegreerde gele verstralers. Ook is deze CX optioneel voorzien van een ABS-remsysteem.

Wat verder opvalt aan deze 'binnenslaper' zijn de motorruimte en de onderzijde van de auto. Zeer gaaf en mooi gedetailleerd zoals we dat eigenlijk alleen bij exemplaren uit het Zuiden zien, terwijl Reims, hoofdstad van de Champagne, toch vrij noordelijk ligt.
Het interieur is top. De fraaie visgraat bekleding is volledig schoon en onbeschadigd. Dit geldt natuurlijk ook voor de tapijten en de deurpanelen. Kenmerkend voor de staat van het interieur zijn de drie kwetsbare klepjes op het dashboard boven de middenconsole, welke alle drie werkend en onbeschadigd zijn. In het middelste munten vakje zitten overigens nog enkele Francs en Centimes. 

In de CX is niet gerookt, hetgeen te zien is aan de brandschone asbak en de nog nooit gebruikte aansteker. Het enige puntje van kritiek was (zoals bij de meeste van deze CX-en) de loskomende hemelbekleding, die we opnieuw hebben laten bekleden, inclusief de stijlen.

Ook technisch is deze CX uitstekend verzorgd. De Franse ContrŰle Technique is geldig tot april 2017 en ze had zeer recent nog een onderhoudsbeurt gehad. Inmiddels zijn ook de veerbollen en de voorraadbol vervangen, is een nieuwe uitlaat gemonteerd, is de voorwielophanging van nieuwe fusee's voorzien en is er onder andere een nieuwe motorsteun en accu geplaatst.

Het resultaat is een prachtige, heerlijk verende en mooi lopende en krachtige CX 25 GTi.

De prijs voor deze bijzondere voiture is inclusief Nederlands kenteken en afleveringsbeurt. Hoewel de Franse APK tot april 2017 geldig is (ook hier in Nederland) leveren wij haar toch af met nieuwe Nederlandse APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.
Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/394