Peugeot 404 Coupé Inj. Rood uit 1968

Merk + Type : Peugeot 404 Coupé Inj.
Kleur : Rood
Kilomterstand : 66.731 km
Bouwjaar : 1968
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 2
Carrosserievorm : Coupé
Prijs : € Verkocht
  De Peugeot 404 werd getekend door de Italiaanse ontwerper Pininfarina. Na de introductie van de sedan in mei 1960, werd de serie in oktober 1961 uitgebreid met een cabrioletversie, terwijl de coupé in het voorjaar van 1962 werd geïntroduceerd, beide eveneens getekend door Pininfarina. Deze coupé modellen werden in Italië geassembleerd en in  totaal zijn er slechts 5.196 stuks gebouwd.

In 1967 kregen de coupés een facelift en zijn ze uiterlijk meteen te herkennen aan de grille waarin twee lampen werden opgenomen en de grotere voorknipperlichten. In het interieur valt dan meteen het gewijzigde dashboard op waarin nu ronde klokken zijn opgenomen.
 
De auto is in 1968 nieuw geleverd in België en daar tot 2001 gebleven. Tussen 1998 en 2000 is ze door een Belgische liefhebber van oude Peugeots gerestaureerd. Ze kreeg o.a. een nieuwe laklaag en een compleet nieuw interieur.
Als gevolg van het inkrimpen van de collectie van deze Belgische verzamelaar is de auto in 2001 in handen gekomen van een Nederlandse Peugeot liefhebber die haar tot nu toe in bezit heeft gehad.

In deze 15 jaar is een indrukwekkend dossier opgebouwd van wat er aan deze auto aan onderhoud is gepleegd.
Technisch verkeert ze dan ook in een uitstekende staat, met een zeer mooie en roestvrije carrosserie. Ook het crèmekleurige interieur is nog zeer mooi en combineert prachtig bij de mooie dieprode kleur van de body.

De APK is geldig tot 5 mei 2017 waarna ze nog éénmaal in 2018 gekeurd moet worden. Omdat ze dan inmiddels 50 jaar (!) oud is, zijn APK-keuringen niet meer nodig.
De prijs voor deze mooie 404 is inclusief afleveringsbeurt. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/405