CitroŽn Ami-6 Break Grijs uit 1966

Merk + Type : CitroŽn Ami-6 Break
Kleur : Grijs
Kilomterstand : 54.139 km
Bouwjaar : 1966
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € Verkocht
  De CitroŽn Ami-6 Berline, die in 1961 werd geÔntroduceerd, was sinds 1964 ook als Break leverbaar. Zij was de regelrechte tegenhanger van Renault's succesnummer, de vijfdeurs Renault R4.

Voor CitroŽn was deze Break eveneens een razend succes, er werden zelfs meer Breaks verkocht dan de Berline, waarvan het bekende schuine achterruitje in die tijd niet altijd evenveel werd gewaardeerd. 
Zij bleef tot 1971 in productie, twee jaar langer dan de gewone Berline.
In totaal zijn er 552.000 Breaks geproduceerd tegenover 484.000 Berlines.
  
Onze Ami-6 Break werd op 17 januari 1966 nieuw geleverd in departement 23 (Creuse) en reed sinds 1983 rond in het nabijgelegen departement 24 (Dordogne).

Wij hebben haar eind 2000 in de Dordogne aangekocht en vervolgens aan een Nederlandse liefhebber verkocht op een originele kilometerstand van slechts 49.000km.

Recentelijk hebben wij haar weer teruggekocht van de 2e Nederlandse eigenaar en staat zij in dezelfde staat weer te glimmen in onze showroom. In de tussentijd, dus gedurende haar 16-jarig Nederlands verblijf heeft zij nog geen 5.000km gereden!

Zij verkeert nog steeds in een absoluut originele en ongerestaureerde topstaat met overwegend nog de 1e lak! Vanzelfsprekend is ze nog steeds roestvrij. Ook het schitterende rode stoffen interieur is nog volledig origineel. Kijk ook eens naar de foto's van het prachtige dashboard met de mooie details dat er nog steeds als nieuw uitziet. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze voiture al bijna 51 jaar oud is!! Een Ami-6 in deze deze staat zal nauwelijks meer te vinden zijn.

De prijs voor deze prachtige voiture is inclusief nieuwe APK en afleveringsbeurt. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/415