CitroŽn GSA Pallas 1300 45.942km Lichtgroen uit 1981

Merk + Type : CitroŽn GSA Pallas 1300 45.942km
Kleur : Lichtgroen
Kilomterstand : 45.942 km
Bouwjaar : 1981
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Hatchback
Prijs : € Verkocht
 
De CitroŽn GSA kwam in 1979 op de markt als opvolger van de succesvolle GS die al sinds 1970 werd geproduceerd. Het was eigenlijk een meer uitgebreide face-lift, die meteen herkenbaar is aan de forsere bumpers en de vijfde deur met een extra grote achterruit in plaats van een kofferklep. Wel nog steeds een auto met een geheel eigen karakter en van verre al meteen herkenbaar.
  
De  revolutionaire techniek van de DS die ook werd toegepast op de GS, is ook in de GSA terug te vinden. De uitstekende rij-eigenschappen zijn dan ook toe te dichten aan dit hydropneumatische veersysteem, waarbij de veren eigenlijk met stikstof gesloten bollen zijn, die door middel van met olie gevulde leidingen met elkaar in verbinding staan. Middels een hoogteregelaar op elke as neemt elk wiel, bij welke belasting dan ook, altijd weer dezelfde rijstand in. Het gevolg hiervan is een voortreffelijk weggedrag onder vrijwel alle omstandigheden. En de auto ligt hierdoor, onafhankelijk van het aantal inzittenden of bagage, altijd even hoog boven de weg.
Verder werd de GSA ook voorzien van een met twee bovenliggende nokkenassen nieuwe 4-cilinder boxermotor van 1300cc (i.p.v. 1220cc) met een vermogen van 65pk en een top van 160km/u.
 
Evenzo spectaculair is het geheel vernieuwde interieur. Naast de nog comfortabelere stoelen valt meteen het futuristische dashboard op.
De bestuurder heeft de beschikking over twee satelliet-vormige bedieningspanelen die symmetrisch aan beide zijden van het stuurwiel zijn gegroepeerd, waarop (op ergonomische wijze)  alle belangrijke hendels en schakelaars zich bevinden.
En dan het unieke beeldscherm vlak voor de bestuurder, waarop een doorsnee-achtige schets van de GSA is afgebeeld dat op overzichtelijke wijze de stand van zaken weergeeft van de remmen, benzinevoorraad, olie, accu etc.
Samen met de kompasachtige bolle snelheidsmeter en het klokje geeft dit een unieke aanblik.

Na geruime tijd hebben we gelukkig weer een schitterende originele, niet gerestaureerde GSA gevonden en wel in de luxe Pallas-uitvoering. En wat ook belangrijk is: met de 5-versnellingsbak.

Ze komt van de 1e Franse eigenaar die in Saint-Rťmy-de-Provence woonde, gelegen tussen Avignon en Marseille, in het uiterste zuiden van Frankrijk, in departement 13 (Bouches-du-RhŰne).

Deze Pallas verkeert in een perfecte staat, uitgevoerd in een prachtige lichtgroene kleur, overwegend nog in de 1e lak, prachtig strak en geheel onbeschadigd. En uiteraard is er op deze auto geen spatje roest te bekennen. 

Het luxe interieur is eveneens smetteloos, uitgevoerd in mooie dikke groene stof (vanaf nieuw beschermd door hoezen), tapijt op grond en met een prachtige donkergroene stoffen hemelbekleding.

Zelfs de motorruimte ziet er uit alsof de auto recent nieuw is afgeleverd! De foto's spreken voor zich. 

Alle originele fabrieksstempels en stickers zijn nog op de auto aanwezig. Bekijk de foto's eens nauwkeurig en let op alle randjes, naadjes en richeltjes die er alle nog perfect uitzien.

Ze is op 29 juli 1981 nieuw geleverd door de CitroŽn-dealer in Saint-Rťmy-de-Provence waar de eigenaar ook woonde. De dealer-sticker zit nog op de achterklep. Alle boekjes zijn bij de auto aanwezig.

De uitrusting omvat o.a. het volgende:
*  Rolgordels voor en achter
*  Originele Blaupunkt radio
*  Dakantenne
*  Toerenteller
*  5-Versnellingsbak 
*  Rolgordijn bij de achterruit
*  Middenarmsteun op de achterbank
*  Documententassen achter de voorstoelen
*  Achterwisser met sproeier
*  Trekhaak

Een unieke kans voor de serieuze CitroŽn verzamelaar c.q. liefhebber. 

De prijs voor deze GSA Pallas is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Zelfs de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/418