Citroën CX 20 RE 50.820km Grijs metallic uit 1987

Merk + Type : Citroën CX 20 RE 50.820km
Kleur : Grijs metallic
Kilomterstand : 50.820 km
Bouwjaar : 1987
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Hatchback
Prijs : € Verkocht
 

Het is ons weer gelukt om een schitterende CX te vinden. En wel in Zuid-Frankrijk, met een zeer lage kilometerstand en van de eerste eigenaar!


Op 3 juni 1987 nam monsieur Coullaud uit Portes-les-Valance zijn nieuwe CX in ontvangst bij de Citroendealer in het zelfde plaatsje. Hij was een fervent Citroenrijder, inmiddels met pensioen en wilde nog eenmaal een nieuwe auto aanschaffen. Een CX serie 2, carburateur-versie, in de kleur Gris Perle Métallisée. De oude CX serie 1 werd ingeruild en de nieuwe aanwinst nam de plek in de garage in.

 

Rond de eeuwwisseling overleed meneer en hierna werd de CX nog slechts incidenteel gebruikt door diens echtgenote.

Uit de aanwezige onderhouds- en Controle Technique historie blijkt dat dit feitelijk niet meer dan een paar ritjes per jaar zijn geweest.

Enige tijd na het overlijden van mevrouw Coullaud konden wij de auto overnemen van haar zoon en had deze CX in totaal slechts net iets over 50.000 kilometer afgelegd.

 

De geschiedenis van de auto is mooi gedocumenteerd. Alle boekjes zijn aanwezig, net als diverse Controle Technique bewijzen. Leuk detail is dat bij deze papieren verschillende tabellen zitten waarin is opgezocht en onderstreept dat de auto het best “gedijt” bij Super 98, iets anders is er blijkbaar nooit getankt. 

Verder zit de sleutelhanger van de dealer die de auto leverde en wiens sticker nog op de achterklep zit, ook nog aan de contactsleutel(s).

 

Portes-les-Valence ligt in Zuid-Frankrijk, ten zuiden van Valence op de grens van de Drôme (26) en Ardèche (07). Het klimaat is hier ideaal en dat is bij deze, altijd garage gestalde CX ook weer goed te zien. De auto is prachtig geconserveerd en absoluut vrij van roest. Ook onder de motorkap is alles mooi gedetailleerd en vrij van enige aantasting!

 

Het interieur verkeert in een prachtige conditie en aan alles is te zien dat met deze CX zorgvuldig is omgegaan. Nergens enige vorm van slijtage of gebruikssporen. Dit geldt ook voor de kofferruimte, “als nieuw”! 

CX-en van de tweede serie hebben vaak een hangende hemel bekleding en dat was bij dit exemplaar niet anders. Daarom hebben wij deze, samen met de A/B/C-stijlen, opnieuw laten bekleden.

 

Wederom een zeer mooie, verzorgde maar nauwelijks gebruikte CX van eerste eigenaar!

 

Door het bouwjaar (1987) valt de auto nog net in de overgangsregeling van maximaal €120 houderschapsbelasting.


De prijs voor deze mooie CX is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.
Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/423