Morris Minor Traveller Rood uit 1967

Merk + Type : Morris Minor Traveller
Kleur : Rood
Kilomterstand : 97.360 km
Bouwjaar : 1967
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 3
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € Verkocht
  De Morris Minor, die tijdens de ontwerpfase Mosquito (ofwel: mug) werd genoemd, werd in 1948 geïntroduceerd. Ontworpen door het team van Alec Issigonis was dit één van de meest succesvolle Engelse auto's van de 50-er en 60-er jaren. Ze heeft het jarenlang opgenomen tegen de concurrentie van het continent zoals de VW Kever, de Renault 4CV en de Citroën 2CV. 

Ze is van 1948 tot 1972, dus 24 jaar lang, in productie geweest. Het was de eerste Engelse auto die de productiemijlpaal (in 1960) van 1 miljoen verkochte exemplaren haalde. In totaal zijn er maar liefst 1,3 stuks van de band gerold.

De Minor stationcar, de Traveller ofwel 'woody' met zijn houten achtergedeelte kwam pas in 1953 in productie en deed denken aan de Amerikaanse woodies met die stoere uitstraling uit de 40-er jaren. Deze zware houten delen waren een deel van de zelfdragende constructie, zodat het uitermate belangrijk is dat die in een goede staat verkeren.

Afgezien van een aantal technische aanpassingen en motorvarianten, is de Minor is gedurende de productie periode uiterlijk nagenoeg ongewijzigd gebleven. Er zijn slechts twee in het oog springende wijzigingen aangebracht. De eerste was na 4 jaar, in 1952 toen de koplampen vanuit de grille naar boven in de voorschermen werden verplaatst en in 1956 toen de middenstijl uit de voorruit verdween. Deze laatste versie kreeg de naam Minor 1000 mee. Andere grote uiterlijke wijzigingen hebben eigenlijk niet plaatsgevonden.
 
Onze Traveller is van 1967 en is in 1999 naar Nederland gekomen. Ze is hier volledig gerestaureerd. Kosten noch moeite zijn gespaard met als resultaat een werkelijk ongelofelijk mooie Minor. Alles ziet er even mooi en perfect uit. Een glanzende en strakke carrosserie, uiteraard zonder een sprankje roest. Zeer mooi chroom. Een smetteloos interieur uitgevoerd in rood kunstleer en een prachtige hemel. Maar bovenal heeft ze ook een prachtig en smetteloos houten frame, mooi uitgevoerd met een dikke laag vernis.

Wij hebben haar bijna 10 jaar geleden verkocht aan een Nederlandse oldtimer liefhebber. Hij heeft de auto uitstekend onderhouden en er voor gezorgd dat ze in die 10 jaar geen regenbui heeft gezien! Hij is er in 2007 mee naar Engeland gegaan en heeft er op de Kelmarsh Hill meeting van de Morris Minor Owners Club met deze auto de 2e prijs gewonnen. En nog steeds verkeert zij in een nagenoeg nieuwstaat.

Minors, en zeker de Travellers, zijn nu gewilde klassiekers. Ze zijn zeer handelbaar, betrouwbaar, uitermate betaalbaar en hebben een mooie nostalgische uitstraling. Verder zijn ze goedkoop in onderhoud, reparaties zijn eenvoudig uit te voeren en alle onderdelen zijn nog in ruime mate verkrijgbaar tegen alleszins redelijke prijzen.

Met haar leeftijd van inmiddels 50 jaar is ze onder de huidige oldtimer-regeling volledig belastingvrij. 

De prijs voor deze super mooie Morris Traveller is inclusief afleveringsbeurt en nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/429