CitroŽn 2CV6 Charleston 85.691km Zwart-rood uit 1986

Merk + Type : CitroŽn 2CV6 Charleston 85.691km
Kleur : Zwart-rood
Kilomterstand : 85.691 km
Bouwjaar : 1986
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  Rond 1935 werd door CitroŽn besloten een kleine auto te ontwikkelen, geschikt voor gebruik op het platteland. Ze moest goedkoop zijn, betrouwbaar en zuinig. Maar ook gemakkelijk om te bedienen, zodat de boerin er doordeweeks mee naar de markt kon en de boer zelf er 's zondags met zijn hoed op mee naar de kerk kon rijden. De Italiaanse automobieldesigner Flaminio Bertoni was verantwoordelijk voor het ontwerp van de carrosserie.  

Als gevolg van de 2e wereld oorlog werd de geplande introductie in 1939 afgeblazen en duurde het tot maart 1948 voordat de 2CV uiteindelijk in productie ging. Het publiek was enthousiast en de levertijd kon oplopen tot wel drie jaar.

Het model is tot 1990, dus 42 jaar lang (!), in productie gebleven. En dat in nagenoeg ongewijzigde vorm. De meest in het oog springende veranderingen zijn rond 1960 doorgevoerd, toen de 'ribbel'-motorkap verdween en de draairichting van de 'suÔcide'-voordeuren veranderde naar de meer gebruikelijke draairichting met scharnierpunten aan de voorzijde. Aan het einde van de productieperiode in 1990 waren er bijna 4 miljoen exemplaren van de 4-deurs uitvoering verkocht.

In de loop van de jaren zijn er wel een aantal verschillende uitvoeringen uitgebracht. Zoals er in de 80-er jaren kennelijk behoefte was aan een wat luxere versie zoals de door ons aangeboden Charleston. Aanvankelijk bedoeld als tijdelijke aanbieding, bleef ze tot het einde in productie. Op basis van de 2CV6 Club kreeg ze een heel markante en direkt herkenbare kleurencombinatie van rood met zwart, afgebiesd met een witte striping ertussen. Met een mooi interieur van grijze stof, afgewerkt in doorgestikte ruiten. Later werden er ook andere kleuren combinaties uitgebracht, in grijs en in geel.

Inmiddels is de 'eend' verheven tot een echte cult-auto (en dat geldt nog meer voor de Charleston) met een grote schare aan liefhebbers die veelal het oude nostalgische gevoel terug willen: zonnetje.. .. dakje open.. .. picknickmandje mee.. .. lekker toeren.. ..  
En het voordeel van deze auto's is dat ze eenvoudig en goedkoop zijn te onderhouden en dat alle onderdelen nog steeds ruim voorradig zijn. 

Onze Charleston is van 1986 en is nieuw geleverd in Duitsland. Het is een overwegend originele 2CV die goed is onderhouden. Wij hebben haar waar nodig hersteld, technisch in orde gemaakt en een volledige tectylbeurt laten geven. Het is dan ook een mooie 'eend' met een mooie uitstraling. Uiteraard wordt zij voorzien van een nieuw Nederlands kenteken, krijgt zij nieuwe APK bij verkoop en een volledige afleveringsbeurt.

In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.

Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/431