Peugeot 404 Donkerrood uit 1967

Merk + Type : Peugeot 404
Kleur : Donkerrood
Kilomterstand : 53.284 km
Bouwjaar : 1967
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € 11.950
 
Mooie 404's zijn tegenwoordig steeds moeilijker te vinden. Zeker als men zich realiseert dat de eerste 404's al in 1960 op de markt kwamen, dus inmiddels al 57 jaar geleden!

De 404 is tot 1975, dus 15 jaar, in productie geweest. In deze periode zijn er van alle versies bij elkaar, ruim 2,8 miljoen verkocht. Een regelrecht succes dus!

Velen van ons zullen zich deze auto's nog in het gewone straatbeeld herinneren! Zij het niet hier, dan wel op één van de verre vakantiebestemmingen, overwegend in Afrika, waar ze nog steeds rondrijden, weliswaar in een vaak niet meer te redden conditie!

Onze 404 is van het zogenaamde 2e type dat in 1967 werd aangepast en zich onderscheidde door het gewijzigde dashboard met drie ronde klokken, het vernieuwde interieur met betere en comfortabelere stoelen. Tevens verdween het reservewiel uit de kofferruimte en werd dit onder de koffervloer geplaatst.  
 
Deze 404 werd op 4 april 1967 nieuw afgeleverd aan de 1e eigenaar die in Bordeaux woonde, in de Gironde (departement 33). Sindsdien is ze in de familie gebleven en is ze, zij het sporadisch, gebruikt. Het Franse kenteken staat nog steeds op naam van de 1e eigenaar!

Het is een uitstekend onderhouden auto met net even 53.000km op de klok! Ze is volledig origineel, is nooit gerestaureerd en heeft nog de 1e lak! Het interieur is uitgevoerd in smetteloze beige stof en is vanaf nieuw door hoezen beschermd geweest. Ook de kofferruimte ziet er nog zeer mooi uit. Alle kitnaden bij de voor- en achterbumper alsmede bij de instappen zijn eveneens nog volledig origineel, iets wat je nauwelijks meer tegenkomt. Doordat ze altijd binnen gestald is geweest en mede door het beperkte gebruik, is ze verschoond gebleven van iedere vorm van roest. 

Een 404 in deze staat is niet eenvoudig te vinden en is een auto voor nog vele jaren oldtimer plezier!
 
De prijs voor deze mooie voiture is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de overschrijvingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar! 


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/432