Matra Talbot Murena 1.6 Metallic rood uit 1982

Merk + Type : Matra Talbot Murena 1.6
Kleur : Metallic rood
Kilomterstand : 183.517 km
Bouwjaar : 1982
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 3
Carrosserievorm : Coupť
Prijs : € Verkocht
  Wij hebben weer een bijzondere auto in ons aanbod opgenomen: Een prachtige Matra Murena, rechtstreeks van de 1e Nederlandse eigenaar!

De Murena werd als opvolger van de Bagheera in 1980 geÔntroduceerd en bleef tot 1983 in productie. In totaal werden er niet meer dan 10.680 exemplaren geproduceerd, waarvan er slechts 200 stuks in Nederland zijn verkocht. Een origineel Nederlandse Murena is dus een redelijke zeldzaamheid.

De Murena werd ontworpen door Antonis Volanis en was net als zijn voorganger voorzien van een met glasfiber versterkte polyester carrosserie. Het bijzondere interieur met drie zitplaatsen voorin werd gehandhaafd. Het grote probleem van de Bagheera, namelijk het sterk roestende chassis, werd bij de Murena opgelost door dit thermisch te verzinken. De Murena werd nu standaard uitgerust met de beproefde 5-versnellingsbak, afkomstig van de CitroŽn CX.

In Juli 1983 werd de productie gestaakt omdat de nieuwe eigenaar (Renault) de enige productielijn die Matra had, wilde inzetten voor de produktie van de nieuwe Espace. De Murena was het allerlaatste model dat onder de merknaam Matra werd geproduceerd. Hierna er nooit meer een auto onder deze naam op de markt gekomen.

Onze Murena werd op 10 maart 1982 nieuw afgeleverd aan de 1e eigenaar. Hij was monteur bij een Simca-Talbot dealer en kocht de auto van zijn werkgever. Zoals verwacht is de auto is altijd perfect onderhouden. De historie is bij de auto aanwezig zoals ook een volledig teller-rapport. 

Op een stand van 166.000km is de motor uitgebouwd en volledig gereviseerd. Een fotoreportage is hiervan aanwezig. Nieuwe lagers, zuigerveren, stoters en een nokkenas die in Engeland werd geslepen en gehard. Hierdoor is de motor weer in topconditie.

De inwerking van uv-licht op de combinatie van het lakwerk op een polyester carrosserie heeft er toe geleid dat de helderheid van de kleuren vervaagden. Zo ook bij onze Matra. Daarom is deze zo'n 20 jaar geleden voorzien van een een nieuwe laklaag die er nog steeds glanzend en smetteloos uitziet.

Ze is voorzien van:
* Electrische ramen
* Getint glas
* Originele Blaupunkt  radio
* Dakantenne 
* Lichtmetalen velgen 
* Striping in kleur van de velgen
* Vergrote achterspoiler
* Verbrede dorpelspoilers

Een mooie en strakke, complete en technisch/optisch prima Murena!

De prijs voor deze bijzondere Matra is inclusief afleveringsbeurt en nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook nemen wij de tenaamstellingskosten voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/433