Renault Floride Grijs metallic uit 1960

Merk + Type : Renault Floride
Kleur : Grijs metallic
Kilomterstand : 25.298 km
Bouwjaar : 1960
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 2
Carrosserievorm : Cabriolet
Prijs : € Verkocht
  De Renault Floride werd in 1958 gepresenteerd op de Parijse Autosalon. Dat de Volkswagen Kever in Amerika een groot succes was, was een doorn in het oog van Renault. Haar Dauphine haalde het bij lange na niet bij de verkoopcijfers van Volkswagen. Men zocht naar een oplossing om de verkoopcijfers van de Dauphine naar een hoger niveau te tillen. Op een bijeenkomst in Florida van Amerikaanse Renault dealers deed men de suggestie om een Dauphine cabriolet op de markt te brengen teneinde het imago van Renault te verbeteren. Pietro, werkzaam bij de Italiaanse carrosseriebouwer Ghia ontwierp de Floride op basis van het onderstel en de achterin geplaatste motor van de Dauphine.
Terwijl de Floride vanaf het begin in Amerika op de markt werd gebracht onder de naam Caravelle, werd deze naam in Europa pas sinds 1962 gebruikt, voor weliswaar hetzelfde model maar dan op het onderstel van de Renault R8

Onze Floride is van 1960 en is in februari van dat jaar nieuw geleverd in de USA. Zij komt uit het westen van de USA, uit Seattle in de staat Washington .

In 1996 is zij aar Nederland verscheept en verkeerde in goede staat en rijdbare staat. Echter is zij tot 2008 opgeslagen geweest, waarna de voorlaatste eigenaar, met oog voor detail, een grondige restauratie ter hand heeft genomen. Zonder op de kosten te besparen is zij gedurende een periode van vier jaar tot nagenoeg nieuwstaat gerestaureerd. In 2012 is zij voorzien van een Nederland kenteken.

Uitgevoerd in een mooie grijs metallic jleur met een prefrct nieuw rood lederen interieur, waarbij de voorstoelen zijn voorzien van hoofdsteuen. Zojuist is de koppeling nog vernieuwd.

Tevens is de Floride voorzien van een nieuwe linnen cabrioletkap en heeft zij ook een gerestaureerde hardtop in de kleur van het dashboard.
Een prachtige cabrio om de zomer volop van te genieten.

Bij aflevering wordt zij voorzien van nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/447