Peugeot 505 GL Familiale 1985 69.953km Groen uit 1985

Merk + Type : Peugeot 505 GL Familiale 1985 69.953km
Kleur : Groen
Kilomterstand : 69.953 km
Bouwjaar : 1985
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € Verkocht
  De Peugeot 505 kwam, als opvolger van de 504, in 1979 op de markt. Deze ruime middenklasser werd gebouwd op het onderstel van de 504, maar dat is dan ook de enige vergelijking, het werd een totaal nieuwe auto. In het voorjaar van 1982 werden de Breaks en Familiales geÔntroduceerd. De wielbasis werd verlengd en met de beide achterbanken neergeklapt ontstaat er een laadruimte van bijna 2m2.  
Hiermee was zij ťťn van de ruimste stationcars die werd aangeboden.
De 505 was ook de laatste echte Peugeot met achterwielaandrijving. 

De sedan is tot 1990 geproduceerd en voor de Familiale viel het doek in 1992. 
De 504 en 505 waren voor Peugeot echte succesnummers die behalve in Frankrijk ook o.a. in Zuid-Amerika, China, AustraliŽ, Nigeria, Spanje, Portugal en diverse landen in Zuidoost-AziŽ werden geproduceerd c.q. geassembleerd. In totaal zijn er meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht.

De Familiales zijn uitermate ruime auto's, geschikt voor zeven (!) personen en dan ook nog een grote laadruimte achter de derde bank. Familiales worden nauwelijks aangeboden, laat staan eentje in een geweldige en super originele staat en ook nog met een lage kilometerstand.  

Onze Familiale is volledig origineel, nooit gerestaureerd, 1e lak (op een deeltje na) en met slechts 69.953km op de klok.

De 1e eigenaar woonde in Bondy, een voorstadje van Parijs. Na 2 jaar verkocht hij de auto (met slechts 10.000km) aan een Portugese familie in Parijs die de auto meenam naar hun vakantiehuis in Portugal. De auto is daar al die tijd gebleven en is daar ook altijd in een garage gestald geweest, beschermd voor de zon en de regen. Recentelijk is zij weer vanuit Portugal naar Parijs teruggereden. 

Daarom ziet deze 32-jaar oude voiture er nog zo geweldig uit. Schadevrij, mooi strak en absoluut geen roest. Het interieur is altijd door hoezen beschermd geweest en ziet er werkelijk nog uit als nieuw. Eveneens de smetteloze hemelbekleding. In de auto is nooit gerookt. 

Het is een imposant gezicht om die drie rijen stoelen en banken achter elkaar te zien!

De prijs is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.

Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/462