Peugeot 304 GL Break 1973 89.130km Blauw metallic uit 1973

Merk + Type : Peugeot 304 GL Break 1973 89.130km
Kleur : Blauw metallic
Kilomterstand : 89.130 km
Bouwjaar : 1973
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € Verkocht
  Wederom hebben wij een prachtige Peugeot 304 Break weten te verwerven. Wat een verfijnde, elegante stationcars zijn dit toch! Zeker de luxe modellen met de fraaie imitatiehouten laadruimte en het mooie aluminium dashboard. 

Dit exemplaar werd op 19 december 1973 afgeleverd in de kleur Bleu Azur Métallisé door "Garage Tabarin" in het dorpje Civay, departement Vienne in Zuid-west Frankrijk. 
Maar liefst 35 jaar lang is de 304 bij haar eerste eigenaar gebleven! Al deze jaren is de auto garage gestald geweest en is het interieur door hoezen beschermd.
In het najaar van 2008, met een kilometerstand van net even 88.000, werd de Peugeot weer ingeruild bij dezelfde Garage Tabarin.

Charmante details zijn de nog aanwezige sticker op de achterklep en de originele sleutelhanger van deze dealer. Ook het onderhouds- en instructieboekje, de fabrieksponskaart, het Certificat de Conformité en het originele garantiebewijs zijn bewaard gebleven en bij de auto aanwezig.

Garage Tabarin onderhield goede contacten met een inmiddels gepensioneerde collega Peugeot-dealer in het naburige Deux-Sevres en bood hem de 304 aan voor diens privé-verzameling.
Ook hier bracht de 304 weer onder ideale omstandigheden, afgedekt onder een laken in een voormalige garage de tijd door.
Soms werd de Break meegenomen naar een evenement of gebruikt voor een mooi ritje, maar meer dan negen honderd kilometer werd er de afgelopen jaren niet mee gereden.
Wij waren dan ook verheugd toen wij onlangs de kans kregen deze in een prachtige conditie verkerende Peugeot met slechts 89.100 afgelegde kilometers over te nemen.

Omdat deze Breaks in Frankrijk (en eigenlijk overal) vaak werden gekocht door kleine ondernemers, van bakker tot aannemer, zijn ze vaak bijzonder gebruikt (lees: beschadigd). Dat onze 304 Break van nieuw af in particuliere handen is geweest en uitermate zorgvuldig is behandeld, straalt deze 44 jaar oude voiture dan ook ten volle uit!! Ze bevindt zich in een werkelijk uitstekende staat. Volledig origineel en uiteraard geheel roest- en schadevrij. Een schitterend interieur en een laadruimte die niet gebruikt lijkt te zijn.

En .. .. met het voordeel van een permanent belastingvrije auto met ook nog eens een zeer gunstig verzekeringstarief.

De prijs is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.
Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/463