Mercedes 220D Wit uit 1976

Merk + Type : Mercedes 220D
Kleur : Wit
Kilomterstand : 87.263 km
Bouwjaar : 1976
Brandstof : Diesel
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  Op het moment dat in 1968 de Mercedes W115 werd geïntroduceerd is "Das Haus" meteen al begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe opvolger, de W123. Deze werd in januari 1976 aan het publiek getoond. De nadruk bij dit nieuwe model zou niet zozeer liggen op het vlak van radicale vernieuwingen, maar was meer toegespitst op constructieve verbeteringen en zeker ook op het verbeteren van de actieve en passieve veiligheid, de levensduur en de vereenvoudiging van het onderhoud. Wat dit betreft is Mercedes hier in geslaagd, want de 123 scoort hoog op al deze punten.

Wat het onderstel betreft heeft mem de toen zeer moderne achterasconstructie overgenomen van zijn voorganger en de voorasconstructie is een aangepaste versie zoals die werd gebruikt op de Mercedes S-Klasse.

Mercedes is verder vooral gegaan voor de degelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, comfort en bedieningsgemak. Ook hier scoort de 123 weer zeer hoog. 

De W123 heeft inmiddels een grote schare van liefhebbers en verzamelaars. Tevens is er sinds 1998 een eigen MB W123-Club Nederland, waar men alle informatie, technisch advies en documentatie kan verkrijgen. Met regelmatige technische bijeenkomsten en treffens. Tevens geeft men een tijdschrift uit.

Onze 220D is één van de allereerste, van het introductiejaar 1976. De 220D verdween in 1979 uit het programma doordat de 200D een krachtigere motor kreeg waardoor het gat tussen de 200D en 240D kleiner werd en de 220D daardoor in feite overbodig werd.

De 1e eigenaar woonde in Marseille aan de Côte-d'Azur in departement 13 (Bouches-du-Rhône). De auto werd op 3 mei 1976 aan hem afgeleverd. Hiermee is het één van de eerste 123-modellen die uit de fabriek rolden. Na 16 jaar heeft hij de auto in 1992 verkocht aan de 2e eigenaar met slechts 50.000km op de klok. 

De nieuwe eigenaar woonde ook in Marseille. Ook hij gebruikte de auto maar zeer beperkt. In 2012, dus na 20 jaar, op 95-jarige leeftijd (!) heeft hij zijn auto overgedragen aan zijn neef en autoliefhebber in Aix-en-Provence, op ongeveer 30km van Marseille. Hij mocht om veiligheidsredenen niet meer rijden. Inmiddels stond de klok op nog slechts 87.000km. Daarna is er nauwelijks meer mee gereden.

Deze voiture is volledig origineel, prachtig strak en uiteraard geheel roestvrij. Het interieur verkeert in een schitterende staat.
De historie is bij de aanwezig.

Dat dit het 1e type van de 123-serie is, is te zien aan de 'vleugel' hoofdsteunen op de voorstoelen en het oude stuurwiel. Ook heeft dit model nog de ouderwetse rubberen mat in de kofferruimte, die bij de facelift werd verwachten door stof.

Het extra aantrekkelijke van deze 220D is, is dat zij inmiddels de 40-jaar status heeft verworven en daarmee volledig belastingvrij is geworden.

De prijs voor deze unieke 220D is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de kosten van tenaamstelling nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/468