Mercedes 240D Automaat Lichtgrijs uit 1979

Merk + Type : Mercedes 240D Automaat
Kleur : Lichtgrijs
Kilomterstand : 118.677 km
Bouwjaar : 1979
Brandstof : Diesel
Transmissie : Automatische versnelllingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  De Mercedes-Benz 123 mag zich tegenwoordig verheugen over de belangstelling van een steeds groter aantal liefhebbers. Ze is geproduceerd van 1976 tot 1986 en in deze 10 jaar zijn er bijna 2,7 miljoen exemplaren de fabriek uitgerold!     

Ze staan bekend als degelijke en comfortabele auto's, maar ook als echte werkpaarden met vaak zeer hoge kilometerstanden. En na een rijk leven in Europa zijn er talloze geŽxporteerd naar Afrikaanse landen waar ze o.a. als taxi werden gebruikt tot astronomische kilometrages.

Maar mooie en originele exemplaren met lage kilometerstanden zijn wel steeds moeilijker te vinden. Wij hebben recentelijk deze schitterende 240D gevonden. Ze heeft haar hele bestaan doorgebracht in Zuid-Frankrijk, nieuw geleverd in de buurt van Perpignan, tegen de Spaanse grens. 

Ze heeft slechts net even 118.000km gereden en verkeert in een schitterende originele staat. Met een superstrakke carrosserie en er is absoluut geen roestplekje op deze auto te vinden. En uiteraard heeft ze nog de 1e lak!

Het is de auto duidelijk aan te zien dat ze altijd binnen gestald is geweest. Ook het interieur, dat door hoezen beschermd is geweest verkeert in een perfecte staat.

Ze is nieuw geleverd op 14 december 1979 en is van het modeljaar 1980. In september 1979 zijn er namelijk enkele detailwijzigingen aangebracht. Afgezien van nieuwe kleuren werden er qua uiterlijk geen aanpassingen doorgevoerd, het grootste verschil zit hem in het interieur: andere bekledingstoffen, een ander stuurwiel, vernieuwde hoofdsteunen (voorheen het type met de 'vleugeltjes') en een beklede kofferruimte (die hiervoor slechts een rubberen mat had).

Ze is uitgevoerd in een mooie lichtgrijze kleur en is voorzien van:
 * Automatische versnellingsbak
 * Stuurbekrachtiging
 * Electrische ramen voor
 * Centrale deurvergrendeling
 * Groene band in de voorruit
 * Radio
 * Armsteun tussen de voorstoelen
 * Rolgordels voor en achter
 * Documenten netten achter de voorstoelen
 * Midden armsteun op de achterbank
 * Vijf lichtmetalen 'kroonkurk' velgen

Dus een mooie en compleet uitgevoerde 123!

De prijs voor deze sublieme 240D is inclusief Nederlands kenteken, afleveringsbeurt en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.
Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/473