Citroën CX 20 Break Groen metallic uit 1985

Merk + Type : Citroën CX 20 Break
Kleur : Groen metallic
Kilomterstand : 115.946 km
Bouwjaar : 1985
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € Verkocht
  Een mooie, verzorgde en originele CX Break Série 1 (dus de chroombumper versie - in productie van augustus 1982 tot september 1985) kom je niet zo vaak meer tegen en wordt maar zeer zelden te koop aangeboden.Wij waren dan ook verheugd toen we dit elegante "ruimteschip" konden overnemen van een Franse verzamelaar in het uiterste zuid-westen van Frankrijk (tegen de Spaanse grens), die haar al sinds 2007 bewaarde.

Breaks (of stationcars) hebben vaak een zwaar leven gekend met veel eigenaren, waardoor er nog maar weinig goed geconserveerde exemplaren overgebleven zijn.

Maar onze CX 20 Break is zo'n exemplaar! De auto is prachtig gaaf, kent geen roest, is zeer goed verzorgd en verregaand origineel.
Natuurlijk heeft ze wat minimale gebruikssporen, maar een werkpaard is het overduidelijk nooit geweest. Het is eerder een chique verschijning, deze (met haar lengte van 495cm) langste CX.

De grijs-groene metallic lak (Gris Espadon Métallisée, oftewel Zwaardvis-grijs) combineert zeer mooi met het smetteloze beige stoffen interieur, de fraaie lichtmetalen velgen en het groen getinte glas.

De complete boorddocumentatie met instructieboek en deels ingevuld serviceboekje is nog bij de auto aanwezig, net als de originele Franse folder.

Voor zover ons bekend heeft de auto in Frankrijk drie eigenaren gekend, waarvan de laatste de CX nauwelijks heeft gebruikt. De auto is daarom grondig nagezien en voorzien van:
- nieuwe uitlaat
- nieuwe distributieriem en waterpomp
- nieuwe veerbollen, voorraadbol en rem-accu
- alle vloeistoffen en filters (LHM-, versnellingsbak- en motorolie en koelvloeistof)

Bent u enthousiast en benieuwd? Kom dan langs en maak bij voorkeur een afspraak, want dan zetten wij deze CX voor u op de brug. Van onder is ze namelijk minstens zo fraai!

Onze prijs is inclusief Nederlands kenteken en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de kosten van tenaamstelling nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/483