Renault Dauphine Zwart uit 1961

Merk + Type : Renault Dauphine
Kleur : Zwart
Kilomterstand : 96.095 km
Bouwjaar : 1961
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  De Renault Dauphine kwam in 1956 op de markt. Ze was iets groter dan de reeds bestaande 4CV, en moest het gat opvullen tussen deze 4CV en de grotere Frégate. Nadat er er ruim 2,1 miljoen exemplaren van de de band waren gerold is de productie in 1967 gestopt.

Het verhaal gaat dat de naam Dauphine eigenlijk ontstaan is aan de borreltafel, waarbij men sprak over de opvolger van de 4CV, de "koningin van de weg". Het Franse feodale woord voor troonopvolger is Dauphin, en in de vrouwelijk vorm: Dauphine. En zo was de naam voor deze nieuwe auto geboren!

Onze Dauphine hebben wij in 2016 in Noorwegen gekocht. Ze is grotendeels origineel en het is een bijzonder leuke en mooi ogende Renault, in een bijzondere zwarte kleur en een mooi bruin/beige contrasterend interieur. 

Wij verkochten haar aan een echte oldtimer liefhebber, maar door omstandigheden waren wij in de gelegenheid om deze auto weer aan onze collectie toe te voegen.

De prijs voor deze zwarte dame is inclusief afleveringsbeurt. Hoewel de APK pas op 18 november 2018 afloopt wordt ze afgeleverd met nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de kosten van tenaamstelling nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.  


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/485