Renault R6TL 1100 Lichtblauw uit 1977

Merk + Type : Renault R6TL 1100
Kleur : Lichtblauw
Kilomterstand : 78.068 km
Bouwjaar : 1977
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Hatchback
Prijs : € Verkocht
 
De Renault R6, de grotere broer van de R4, werd in 1968 geïntroduceerd en bleef 12 jaar, tot 1980, in productie, althans in Frankrijk. Ze werd ook in diverse andere landen geproduceerd, zoals in Colombia (tot 1984) en Spanje en Argentinië (tot 1986).
 
De R6 heeft hetzelfde platform als de R4, alleen is de achterzijde langer. Het model is dus iets groter dan de R4, maar qua model met een knipoog naar de grotere broer, de R16.
 
Onze R6 is van het 2e type, van na de facelift in 1974. Dit 2e type is uiterlijk duidelijk herkenbaar aan de grotere bumpers, zwarte grille met de vierkante koplampen en grotere achterlichten.

Wij hebben haar vorig jaar van de 1e eigenaar gekocht in Poey-de-Lescar in departement 64 (Pyrénées-Atlantiques), gelegen bij Pau in zuidwest Frankrijk dicht tegen de Spaanse grens. Hier verkocht aan een Nederlandse oldtimer liefhebber die de R6 slechts beperkt heeft gebruikt. Door omstandigheden konden wij de auto weer aan onze collectie toevoegen en staat zij thans weer te glimmen in onze showroom. 

Ze is prima onderhouden en ziet er zeer mooi uit. In een sprekende en nostalgische lichtblauwe kleur. Het interieur is uitgevoerd in blauw-beige gestreepte stof en ziet er nagenoeg smetteloos uit.
 
De prijs is inclusief afleveringsbeurt en nieuwe APK. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar, zonder bijkomende kosten. Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/487