Peugeot 504TI Lichtblauw uit 1973

Merk + Type : Peugeot 504TI
Kleur : Lichtblauw
Kilomterstand : 107.324 km
Bouwjaar : 1973
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  Deze ongelofelijk mooie Peugeot 504 TI hebben wij in 2006 in Frankrijk gekocht van de 1e eigenaar, de heer Jean Crumeyrolle. De auto werd nieuw aan hem geleverd op 28 februari 1973 door Garage Marcel Braud in Mauriac in departement 15 (Cantal). De eigenaar zelf woonde Argentat op ongeveer 40km van deze garage maar net in het aangrenzende departement 19 (Corrèze).

De heer Crumeyrolle, chauffeur van beroep, heeft de auto maar liefst 33 jaar in bezit gehad en deze werd hoofdzakelijk gebruikt voor ritjes in de omgeving. Jaarlijks reed hij gemiddeld zo'n 2.000km met de auto. 

De 504 werd 33 jaar lang droog én donker bewaard en gekoesterd. Het standaard bij de TI-uitvoering behorende schuifdak is in al die jaren slechts éénmaal geopend uit angst dat het zou gaan lekken!

Toen wij haar destijds mochten overnemen van de inmiddels 83-jarige heer Crumeyrolle had ze origineel nog maar slechts 76.000km gereden.

Wij hebben haar toen overgedragen aan een Nederlandse oldtimer liefhebber die er in de afgelopen 12 jaar net even 31.000km mee heeft gereden en in 2007 de oude eigenaar in Frankrijk nog heeft opgezocht. Van dit bezoek is nog een foto met de oude eigenaar bij de auto aanwezig.

Deze 2e eigenaar heeft met gelijke passie de auto onderhouden en ze verkeert nog steeds in de geweldige staat waarin wij haar destijds hebben verkocht.

Door beëindiging van zijn hobby werden wij in de gelegenheid gesteld om deze fantastische TI weer aan onze collectie toe te kunnen voegen.

Deze TI is geweldig strak, heeft nergens ook maar een puntje roest en is nog in de nagenoeg 1e lak. Ook het schuifdak, getuige de foto's, is nog volledig nieuw. Voeg daarbij het absoluut smetteloze grijze stoffen interieur en er staat een 45 jaar oude 504 in top staat. 

De prijs voor deze super mooie voiture is inclusief afleveringsbeurt en twee jaar APK. Wij berekenen geen afleveringskosten en ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.

Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/491