Mercedes 300D 1984 169.298km Wit uit 1984

Merk + Type : Mercedes 300D 1984 169.298km
Kleur : Wit
Kilomterstand : 169.298 km
Bouwjaar : 1984
Brandstof : Diesel
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
  Wederom is het ons gelukt m een werkelijk schitterende en absoluut volledig originele Mercedes 300D type 123 aan onze collectie toe te voegen.

Dit type staat bekend om zijn robuustheid, rijcomfort en absolute betrouwbaarheid. Ze wordt wel beschouwd als de beste Mercedes ooit gemaakt. Reden waarom er dan ook een grote schare van liefhebbers voor dit type is, die zich verenigd hebben in de MB W123-Club.

Overal ter wereld, maar vooral in de Afrikaanse landen rijden er nog talloze rond o.a. als taxi met astronomische aantallen kilometers op de klok. Veel van deze auto's zijn destijds als gebruikte auto's geëxporteerd voor een heel lang tweede leven. 
Ondanks een totale productie van bijna 2,7 miljoen stuks die tussen 1976 en 1986 van de band zijn gerold worden mooie exemplaren toch behoorlijk zeldzaam. 

Onze 300D is een één-familie auto. Ze is op 25 januari 1984 nieuw geleverd door de Mercedes-dealer D.A.G.A. sarl (Diffusion Automobile des Grandes Alpes) in Sisteron, gelegen in Departement 04 (Alpes-de-Haute-Provence), net boven de Côte-d'Azur. Nadat de 1e eigenaar, die in het nabijgelegen Riez woonde, in 1999 is overleden, heeft zijn toen 60 jaar oude zoon de auto bewaard. In 2006 is ze overgedragen aan de kleinzoon, die helaas te weinig tijd had om de auto regelmatig te gebruiken. De auto kwam weer terug bij zijn vader van wie wij haar hebben overgenomen. Met tranen in zijn ogen zag hij zijn vaders'auto wegrijden. En nu staat ze dus in onze showroom, in haar volle glorie, schitterend strak, in haar 1e lak, geen pitje of beschadiging te vinden en uiteraard is er geen spatje roest aan de auto te ontdekken.

De bekleding, uitgevoerd in rode stof is smetteloos, zo ook de hemelbekleding. De kofferruimte lijkt nauwelijks gebruikt. En onder de motorkap ziet het er uit alsof ze vorige week nieuw is afgeleverd. Zie de foto's.

Ook technische is ze bijzonder goed onderhouden. Ze rijdt, remt en schakelt perfect. Onderhoudsfacturen en het ingevulde serviceboekje zijn bij de auto aanwezig.

De uitrusting omvat o.a.:
* Stuurbekrachtiging
* ABS
* Lichtmetalen 'kroonkurk' velgen
* 5-Versnellingsbak
* Getint glas
* Groene rand in de voorruit
* Electrische ramen
* Centrale deurvergrendeling
* Clarion radio
* Electrische antenne
* Armsteun tussen de voorstoelen
* Rolgordels voor en achter
* Houtinleg op het dashboard

Kortom een mooie en zeer complete auto.

De prijs voor deze bijzondere 300D is inclusief Nederlands kenteken, nieuwe APK en afleveringsbeurt. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/494