Citroťn BX 16RS Break Grijs metallic uit 1987

Merk + Type : Citroťn BX 16RS Break
Kleur : Grijs metallic
Kilomterstand : 86.532 km
Bouwjaar : 1987
Brandstof : Benzine
Transmissie : 5-Versnellingsbak
Aantal deuren : 5
Carrosserievorm : Stationcar
Prijs : € 7.950
  De als uitermate comfortabel bekend staande CitroŽn BX kwam in 1982 op de markt, toen alleen als hatchback model. De break werd een jaar later geÔntroduceerd. Ze is 12 jaar in productie geweest. De BX werd in 1994 opgevolgd door zowel de ZX als het alternatief voor de goedkopere versies, als de Xantia voor de meer luxe uitvoeringen. De break verdween in 1995 van het toneel.

Breaks in een mooie staat en met een aantoonbare lage kilometerstand kom je tegenwoordig nauwelijks meer tegen. In 2016 hebben we er eentje in midden Frankrijk gevonden. Rechtstreeks gekocht van de dochter van de overleden 1e eigenaar die de auto op 10 maart 1987 geleverd heeft gekregen door de CitroŽn dealer in Fleur-les-Aubrais, een wijk in Noord Orlťans in departement 45 (Loiret). Hijzelf woonde in Neuville-aux-Bois, een klein plaatsje op ongeveer 20km boven Orlťans. 

Toen wij haar in 2016 aantroffen bleek het een schitterende, originele break te zijn, die zorgvuldig en uitstekend was onderhouden. De carrosserie was prachtig strak, en op een deel na nog volledig in de 1e lak! En uiteraard geheel roestvrij.
Ook het interieur, zowel de stoelen, de hemelbekleding als het dashboard zagen er ongeschonden uit. De gave en onbeschadigde bagageruimte was altijd door dekens beschermd geweest. En in de auto was nog nooit gerookt. 

Na aankomst in Nederland hebben wij haar in december 2016 overgedragen aan een Nederlandse CitroŽn liefhebber die haar beperkt heeft gebruikt en deze BX met dezelfde passie heeft onderhouden. Recentelijk is de distributieset nog vervangen. In deze afgelopen twee jaar heeft hij slechts 5.334km met de auto gereden en verkeert ze nog steeds in dezelfde sublieme staat en staat zij weer bij ons in de showroom te glimmen. 

De prijs voor deze bijzondere BX Break is inclusief afleveringsbeurt. De APK is nog geldig tot 10 december 2019. Wij berekenen geen afleveringskosten. Ook de tenaamstellingskosten nemen wij voor onze rekening. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.
Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/495