Citroën CX2000 Pallas Champagne metallic uit 1978

Merk + Type : Citroën CX2000 Pallas
Kleur : Champagne metallic
Kilomterstand : 69.462 km
Bouwjaar : 1978
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingsbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Hatchback
Prijs : € Verkocht
  Veertig jaar geleden, op 11 november 1978, werd deze prachtige CX2000 Pallas afgeleverd door de Citroën garage "Vincent" in Nevers, een stad in de Franse regio Bourgogne-Franche-Comté, in hartje Frankrijk.

Sinds 1978 tot nu toe, dus veertig jaar lang heeft de auto slechts één eigenaar gekend, een in 1934 geboren ébéniste "Diplômé Meilleur Ouvrier de France ", oftewel een gediplomeerd meubelmaker, die geweldig voor deze CX heeft gezorgd en er in al die jaren slechts net even 69.000 kilometer mee heeft gereden.

Hij betaalde destijds Ffr 49.500 voor deze Pallas, getuige de zorgvuldig bewaarde en nog bij de auto aanwezige originele aankoopfaktuur en de "bon de commande". De CX werd besteld in de fraaie kleur Beige Opale Métallisée (AC 078) met als optie Diravi (stuurbekrachtiging), Isother (getint glas) en een elektrisch schuifdak. Ook de afsluitbare tankdop en het doosje reserve-lampjes dat nog steeds in het handschoenenkastje ligt, staan op de rekening vermeld.

Alsof de tijd heeft stil gestaan, zo origineel en authentiek is deze CX. Nooit gerestaureerd of overgespoten in zeer gave, nagenoeg onbeschadigde conditie, zowel van buiten als van binnen. Datzelfde geldt eveneens voor de motor- en kofferruimte.

De originele één-laags metallic lak met haar kenmerkende satijnglans ziet er prachtig uit en aan de binnenzijde overtuigen de bekleding, tapijten, deurpanelen en hemelbekleding.
Alles prachtig verzorgd en onbeschadigd. Zeker geen vanzelfsprekendheid bij CX-en van deze leeftijd.

Bovendien is de auto auto compleet gedocumenteerd. Naast de reeds genoemde aankooprekening en de bestelbon, zijn ook de originele map met o.a. instructie- en onderhoudsboekje, oude keuringsbewijzen en verzekeringsdocumenten aanwezig. Zelfs de reservesleutels met de oorspronkelijke sleutelhanger zijn bewaard gebleven.

Voor de liefhebber van originaliteit en historie is dit een zeldzame gelegenheid om een prachtige, ongeschonden, vroege CX Pallas "smalspoor" met elektrisch schuifdak te verwerven.

Technisch is zij ook in uitstekende staat. Zojuist heeft zij een uitvoerige onderhoudsbeurt gehad, waarbij o.a. alle veerbollen, de  accu en de remaccu zijn vernieuwd. Bovendien wordt zij afgeleverd met nieuwe Michelin-banden.

Onze prijs is inclusief Nederlands kenteken en nieuwe APK. Wij berekenen geen afleveringskosten. ook de kosten van tenaamstelling behoeft u niet te betalen. Onze prijs is dus all-in, volledig rijklaar.Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/497