Volkswagen Polo Zeeblauw uit 1976

Merk + Type : Volkswagen Polo
Kleur : Zeeblauw
Kilomterstand : 55.735 km
Bouwjaar : 1976
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-versnellingbak
Aantal deuren : 3
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
 
De voorwiel aangedreven Volkswagen Polo en zijn halfbroer de Audi 50 kwamen in 1975 op de markt. De Polo kostte toen net iets minder dan 12.000 gulden. In de autotests uit die tijd scoorde de Polo hoog. Ze waren lovend over de levendige en geruisloze motor, de lichte besturing, de stabiliteit op de grote weg en de pittige acceleratie dankzij het lage gewicht van de auto (slechts 685kg).
Wl vond men dat de auto bepaald niet goedkoop was, maar dat vond men over het algemeen van elke Duitse auto. Maar kwaliteit kostte nu eenmaal geld!
 
Onze Polo, met de 900cc motor, komt van de 1e Italiaanse eigenaar (geboren in 1928). Ze heeft slechts 55.000km gereden en verkeert in een uitmuntende staat. Volledig origineel, nooit gerestaureerd of aan gelast. Roest- en schadevrij. Het smetteloze interieur is zo mooi bewaard gebleven omdat de bekleding van nieuw af aan door hoezen beschermd is geweest.
 
Echt iets bijzonders voor de klassieke Volkswagen liefhebber. Maar door zijn gebruiksvriendelijke karakter (met een derde deur en de mogelijkheid om de achterbank neer te klappen, waardoor er een flinke bagageruimte ontstaat) is dit ook een bijzonder handelbare en goedkope tweede auto voor het gezin.
En volgens de huidige richtlijnen is deze auto ook nog eens permanent houderschapsbelasting-vrij.
 
De prijs is inclusief Nederlands kenteken, nieuwe APK en een afleveringsbeurt.


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/53