CitroŽn DS20 Halfautomaat Grijs metallic uit 1973

Merk + Type : CitroŽn DS20 Halfautomaat
Kleur : Grijs metallic
Kilomterstand : 149.121 km
Bouwjaar : 1973
Brandstof : Benzine
Transmissie : Halfautomatische versnellingbak
Aantal deuren : 4
Carrosserievorm : Sedan
Prijs : € Verkocht
 
Deze DS20 Halfautomaat is van 1973 en is in 2003 door een Nederlandse CitroŽn liefhebber rechtstreeks van de 1e, in  Parijs wonende, eigenaar gekocht.
Via bekenden werd hij destijds op deze auto gewezen. Ze verkeerde in een sublieme originele roestvrije staat, maar had wel enkele lichte parkeerschades opgelopen, zoals het een echte Parijse auto betaamt. Bovendien was de grijze metallic lak wat dof geworden. Daarom heeft de nieuwe eigenaar besloten meteen de auto hier in Nederland te laten overspuiten. Dit is bijzonder professioneel gebeurd en de lak ziet er dan ook schitterend uit. Ook de carrosserie is super strak. LET WEL: De auto is volledig origineel, er is niets aan gelast, er is geen roestplekje te bespeuren. De onderkanten van de deuren, de regengoten en de koffervloer (altijd de zwakke punten van een DS), zowel als het chassis zijn volledig origineel en verkeren in prerfecte staat.
 
Omdat de rode velours bekleding na 30 jaar ook enigszins was vervaald, werd besloten ook deze meteen te vervangen.Tevens werden de mooie brede hoofdsteunen op de voorstoelen gemonteerd en werd er een middenarmsteun geplaatst.
Ook werd een nieuwe lijstenset op de flanken gemonteerd om eventuele parkeerschades te voorkomen.
 
Nu staat er dus een schitterende DS in onze showroom, die qua carrosserie en techniek werkelijk subliem is. En met een prachtige uitstraling door de combinatie van de grijze metallic lak, het zwarte dak en de fel rode stoffen bekleding. De auto is hier bij een CitroŽn specialist onderhouden geweest. De nota's zijn bij de auto aanwezig.
 
De totale aanblik van deze auto verraadt een uitemate zorgvuldig onderhoud van zowel de eerste als de Nederlandse eigenaar.
 
Wij zijn er dan ook trots op weer zo'n pracht exemplaar te kunnen aanbieden.
 
Gezien de zeer hoge kwaliteit van deze DS is ze met Ä 19.500 aantrekkelijk geprijsd. Uiteraard inclusief nieuwe APK en afleveringsbeurt.
 


Auto online bekijken? http://www.delest.nl/aanbod/9