CitroŽn GSpťcial

Merk + Type : CitroŽn GSpťcial
Motor : 4-cilinder
Kleur : Blauw
Interieur : Blauwe velours
Kilometerstand : 62.650 km
Bouwjaar : 1977
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-Versnellingbak
Carrosserievorm : Sedan
Aantal deuren : 4
Prijs : Verkocht
 

De CitroŽn GS was al sinds 1970 in productie en meteen vanaf de introductie al een succes. CitroŽn, bekend om zijn karakteristieke ontwerpen, was er weer in geslaagd om een heel bijzondere auto neer te zetten.

Met zijn 412cm is de GS langer dan hij lijkt. Binnen deze lengte is veel ruimte geschapen voor vier volwassenen en dan is er nog voldoende ruimte voor een flinke hoeveelheid bagage. De instap is ruim door vier grote deuren, en de stoelen en de achterbank zitten uiterst comfortabel, hetgeen ook niet anders van CitroŽn verwacht mocht worden. Wat dat aangaat had CitroŽn een naam hoog te houden.

Ook het dashboard mag eigenzinnig worden genoemd. Wat meteen opvalt is de handrem met een parapluhandreep midden in het dashboard. En dan ook nog het typische ťťnspakige stuurwiel.
 
Wat de techniek aangaat is de GSpťcial uitgerust met een 4-cilinder luchtgekoelde boxermotor van 1015cc en 56pk. Dit geeft deze auto toch nog een top- en kruissnelheid van 147km/u.
En dan ook de bijzondere wielophanging: CitroŽn heeft als enige het reeds op de IDS toegepaste hydropneumatische veersysteem. Later werden ook de CX-modellen hier mee uitgerust. Het resultaat van de werking van dit systeem is dat de wielen stevig op de weg worden gedrukt, en zorgt daardoor voor een voortreffelijk weggedrag onder vrijwel alle omstandigheden, zowel in bochten als op de rechte weg. Een ander voordeel van dit syteem is dat de wagen altijd even hoog boven de weg ligt, onafhankelijk van het aantal inzittenden en de bagage.  
 
De door ons aangeboden GSpťcial is van november 1977 en is tot juli 2010 in bezit geweest van de 1e Franse eigenaar. Het is een volledig originele, niet gerestaureerde, niet gespoten auto (dus nog met de 1e lak). In een schitterende en onbeschadigde staat. Volledig roestvrij. Kijk maar eens op de foto's, daar ziet u o.a. de niet getectyleerde binnenzijde van de wielkuipen etc.
 
Ook het interieur is in smetteloze staat. Als extra is ze uitgerust met hoofdsteunen op de voorstoelen.
 
De prijs is inclusief Nederlands kenteken, nieuwe APK en een afleveringsbeurt. Ook de legeskosten nemen wij voor onze rekening. In tegenstelling tot vele van onze collega's berekenen wij geen afleveringskosten. Onze prijs is dus volledig all-in, volledig rijklaar.
 

 

 

CitroŽn GSpťcial Franse klassieker
CitroŽn GSpťcial Klassieke auto - import Frankrijk
CitroŽn GSpťcial Oldtimer
CitroŽn GSpťcial Lage kilometerstand
CitroŽn GSpťcial Originele auto
CitroŽn GSpťcial Ongerestaureerde auto
CitroŽn GSpťcial Klassieker in topstaat
CitroŽn GSpťcial Roestvrij
CitroŽn GSpťcial Youngtimer
CitroŽn GSpťcial Automobiel jaren '60 en '70
CitroŽn GSpťcial Occasion import
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial
CitroŽn GSpťcial


Aantal bezoekers: 4692088

Nieuwe auto's

 • CitroŽn 2CV6 400 Bestel
  Bouwjaar: 1978
 • CitroŽn Xantia 1.8i 16v
  Bouwjaar: 2000
 • Renault R6TL 1100
  Bouwjaar: 1977
 • Suzuki SC100 GX De Luxe
  Bouwjaar: 1981
 • CitroŽn CX 20 RE
  Bouwjaar: 1987
 • CitroŽn GSA Club Break
  Bouwjaar: 1982
 • CitroŽn DS21 i.e. Halfautomaat
  Bouwjaar: 1971
 • CitroŽn DSuper 4
  Bouwjaar: 1971
Klassieke oldtimer gezocht
Klassieke duitse oldtimer Alfa Romeo oldtimers Klassike Renault oldtimer Klassike audi oltimer Italiaanse klassieke Fiat Volkswagen oldtimers Klassieke Mercedes Benz oldtimer Klassieke Franse Peugeot oldtimer Klassike Opel oldtimer CitroŽn oldtimer - Franse klassieker Klassieke Ford oldtimer Volvo oldtimers
Webdesign Bureau: Methodus Internet