Simca Versailles V8

Merk + Type : Simca Versailles V8
Motor : 8-cilinder, V8, 2351cc, 80pk
Kleur : Groen met wit dak
Interieur : Grijs-groene stof
Kilometerstand : 58.208 km
Bouwjaar : 1956
Brandstof : Benzine
Transmissie : 3-Versnellingbak
Carrosserievorm : Sedan
Aantal deuren : 4
Prijs : Verkocht
 

In 1934 heeft Ford USA zijn activiteiten naar Frankrijk uitgebreid. Er werden voor Amerikaanse begrippen kleine auto's gebouwd, maar groot voor onze Europese begrippen. Alle werden voorzien van een V8-motor. Het aantal modellen was beperkt. In 1947 werd in de nieuwe fabriek in Poissy de eerste Ford Vedette V8 gebouwd. Na een aantal facelifts en technische aanpassingen werd deze auto in 1954 opgevolgd door een nieuwe Ford Vedette, die de latere naam Versailles zou krijgen. Het was een zeer moderne auto, voorzien van een zelfdragende carrosserie, en uiteraard weer met een V8-motor. In datzelfde jaar verkocht Ford zijn fabriek met de hele inventaris aan Simca. Hoewel Ford geen eigenaar meer was, werden de eerste Vedette/Versailles modellen toch nog onder de merknaam Ford verkocht. Eerst in 1956 werden ze als Simca's aangeboden.

 

De door ons aangeboden Simca Versailles  is een ongelofelijk originele auto. Ze is nooit gerestaureerd, al is er in het verleden wel eens wat aan de auto gespoten.

De carrosserie is in uitstekende staat. Roest is er niet te vinden. Het interieur ziet er geweldig uit. Het is 55 jaar oud en verkeert in topconditie!! De voorbank zit zelfs nog onder het beschermende plastic waarmee de auto in 1956 is afgeleverd!!

 

Ze is op 25 mei 1956 door de Simca dealer in LeMans afgeleverd aan de de 1e eigenaar, een agrariŽr die in Chenu woonde. Ziet u het al voor u: het nostalgische plaatje van deze prachtige Versailles in die grote boerenschuur op het Franse platteland? 

      
In 2008 hebben wij haar in LeMans gekocht van de 2e eigenaar. We hebben haar optisch verder geperfectionneerd en o.a. voorzien van chromen koplampranden. Wij vonden de auto dermate mooi en origineel dat wij haar in onze privť-verzameling hebben gehouden. Met veel plezier hebben we er een aantal toertochten mee gemaakt, o.a. naar de Eiffel en de Elzas. Met de soepele V8 motor is het heerlijk rustig toeren!
 
Om weer plaats te maken in onze collectie, laten wij weer een nieuwe eigenaar plezier aan deze zeldzame klassieker beleven.
 
Zij wordt volledig rijklaar afgeleverd.
 
 
Simca Versailles V8 Franse klassieker
Simca Versailles V8 Klassieke auto - import Frankrijk
Simca Versailles V8 Oldtimer
Simca Versailles V8 Lage kilometerstand
Simca Versailles V8 Originele auto
Simca Versailles V8 Ongerestaureerde auto
Simca Versailles V8 Klassieker in topstaat
Simca Versailles V8 Roestvrij


Aantal bezoekers: 4691644

Nieuwe auto's

 • CitroŽn 2CV6 400 Bestel
  Bouwjaar: 1978
 • CitroŽn Xantia 1.8i 16v
  Bouwjaar: 2000
 • Renault R6TL 1100
  Bouwjaar: 1977
 • Suzuki SC100 GX De Luxe
  Bouwjaar: 1981
 • CitroŽn CX 20 RE
  Bouwjaar: 1987
 • CitroŽn GSA Club Break
  Bouwjaar: 1982
 • CitroŽn DS21 i.e. Halfautomaat
  Bouwjaar: 1971
 • CitroŽn DSuper 4
  Bouwjaar: 1971
Klassieke oldtimer gezocht
Klassieke duitse oldtimer Alfa Romeo oldtimers Klassike Renault oldtimer Klassike audi oltimer Italiaanse klassieke Fiat Volkswagen oldtimers Klassieke Mercedes Benz oldtimer Klassieke Franse Peugeot oldtimer Klassike Opel oldtimer CitroŽn oldtimer - Franse klassieker Klassieke Ford oldtimer Volvo oldtimers
Webdesign Bureau: Methodus Internet