Ford Capri II 1300 L

Merk + Type : Ford Capri II 1300 L
Motor :
Kleur : Groen metallic
Interieur :
Kilometerstand : 61.458 km
Bouwjaar : 1975
Brandstof : Benzine
Transmissie : 4-versnellingbak
Carrosserievorm : Coupť
Aantal deuren : 3
Prijs : Verkocht
 
GeÔnspireerd door de mooie lijnen van de in Amerika zo succesvolle Ford Mustrang, werd in 1969 de Ford Capri geÔntroduceerd. Deze auto was meteen vanaf de introductie, mede dank zij een gunstige prijsstelling, al een doorslaand succes.
 
In 1974, 5 jaar later dus, werd de geheel gemoderniseerde Capri II gepresenteerd. Het blťťf een Capri, ondanks dat van de carosserie alleen de voorruit gehandhaafd bleef. Het werd een sierlijke en ranke wagen. Het belangrijkste kenmerk van de Capri II was uiteraard de derde deur in de fastback achterzijde. Deze deur gaat royaal omhoog en verschaft dan zeer ruim toegang tot de bagageruimte en derhalve ook tot het gehele interieur. Deze bagageruimte van 230 liter kan eenvoudig vergroot worden tot 680 liter door de achterbank neer te klappen.
De stoelen zijn wat ruimer bemeten en zitten iets hoger dan in de oude Capri. Tel daarbij op de lager uitgesneden ramen en het grotere glasoppervlak, en het zal duidelijk zijn dat het interieur dan ook ruimer aanvoelt en het zicht rondom uitstekend is.
 
Wij hebben de auto uit BelgiŽ geÔmporteerd (Zedelgem). Het is een ťťn-familie auto, die door de nicht van de 1e eigenaar in juni 1990 is overgenomen.
 
Capri's zijn vanwege hun al eerder genoemde fraaie en sportieve vormgeving zeer gezocht en ondanks de redelijk hoge productie aantallen zijn er nauwelijks nog mooie en originele exemplaren te vinden. Dit ook omdat ze nogal roestgevoelig waren, maar ook omdat vele Capri's door het veelal joingere koperspubliek behoorlijk zijn 'afgeragd' en omdat behoorlijk wat typen II destijds werden omgebouwd tot een type III.
 
Dit alles maakt dit type zo uniek, zeker met de niet veel voorkomende 1300 motor, die vooral in BelgiŽ erg populair was.
 
Dit is een mooie en roestvrije auto met een eveneens zeer mooi interieur, uitgevoerd in zwart kunsteer.
Verder uitgevoerd met rallye spiegels, een zwart rubberen achterspoiler, een origineel vinyldak en een radio.
 
De prijs is inclusief Nederlands kenteken, nieuwe APK en een afleveringsbeurt.
Ford Capri II 1300 L Franse klassieker
Ford Capri II 1300 L Klassieke auto - import Frankrijk
Ford Capri II 1300 L Oldtimer


Aantal bezoekers: 4692722

Nieuwe auto's

 • CitroŽn 2CV6 400 Bestel
  Bouwjaar: 1978
 • CitroŽn Xantia 1.8i 16v
  Bouwjaar: 2000
 • Renault R6TL 1100
  Bouwjaar: 1977
 • Suzuki SC100 GX De Luxe
  Bouwjaar: 1981
 • CitroŽn CX 20 RE
  Bouwjaar: 1987
 • CitroŽn GSA Club Break
  Bouwjaar: 1982
 • CitroŽn DS21 i.e. Halfautomaat
  Bouwjaar: 1971
 • CitroŽn DSuper 4
  Bouwjaar: 1971
Klassieke oldtimer gezocht
Klassieke duitse oldtimer Alfa Romeo oldtimers Klassike Renault oldtimer Klassike audi oltimer Italiaanse klassieke Fiat Volkswagen oldtimers Klassieke Mercedes Benz oldtimer Klassieke Franse Peugeot oldtimer Klassike Opel oldtimer CitroŽn oldtimer - Franse klassieker Klassieke Ford oldtimer Volvo oldtimers
Webdesign Bureau: Methodus Internet