Renault R10 Major

U leest het goed: Deze 54 jaar oude Renault R10 Major heeft origineel slechts 2.663km gereden !! En verkeert nog steeds in een volkomen originele nieuwstaat !! Het lijkt alsof zij vorige maand de showroom van de Renault-dealer heeft verlaten !! Onbeschadigd zowel van binnen als van buiten, zowel in de kofferruimte als onder de motorkap !!

Een unieke kans dus voor de echte Renault liefhebber c.q. verzamelaar.

Deze R10 vond zijn oorsprong in Frankrijk en is nieuw geleverd door de Renault concessionaire Malleret Père et Fils in St.Pardoux, destijds een klein dorpje gelegen op ongeveer 30km boven Clermont-Ferrand in Puy-de Dôme (departement 63). De originele dealerstickers zitten nog onbeschadigd op de auto. Hoe klein dit dorpje was blijkt uit het telefoonnummer van deze garage dat op de stickers is vermeld, namelijk het extreem lage nr 3 ! In 2007 hebben wij haar naar Nederland gehaald en ze is sindsdien in handen geweest van een privé-verzamelaar en heeft ze tot nu toe in zijn privé museum gestaan. Er is sporadisch mee gereden, maar heeft wel zijn onderhoud gehad. Ze heeft nog APK die geldig is tot 22 oktober 2021.

In september 1965 werd de Renault R10 gelanceerd die de opvolger was van de Renault R8 en was sterk op dit model gebaseerd. Ze was wat langer, hetgeen zich vertaalde in een grotere kofferruimte voorin. Ook was ze 4 centimeter breder. Ze werd voorzien van de 1108cc motor van de Renault Caravelle. Ondanks de zware concurrentie van de in hetzelfde jaar uitgebrachte Peugeot 204 werden er in zes jaar tijd 687.674 stuks geproduceerd.

De R10 werd voorzien van Lockhead schijfremmen rondom. Geroemd om zijn goede besturing en de comfortabele zit zoals het Franse auto’s betaamt!

Uiterlijk was ze op afstand al gemakkelijk herkenbaar aan de geknikte bumper aan de voorzijde. Onze R10 is van de eerste versie met de ronde koplampen. Eind 1967 kwam er een facelift van dit model dat werd voorzien van de veel minder aantrekkelijke vierkante koplampen.

Wij zijn blij dat wij deze zeer unieke R10 weer aan onze collectie hebben kunnen toevoegen. Deze schitterende voiture kunnen wij u aan bieden voor € 18.500.

 

 

 

 

 

 

 

VERKOCHT

Included Taxes & Checkup

Specificaties

29-06-1967
4-cilinder - 1108cc - 46pk
2.663km
Benzine
4-Versnellingsbak
Rood kunstleer
Sedan
4
1967 - 2.663km !! !! !!
In ongelofelijke nieuwstaat !!!
 

NEED A HAND TO FIND YOUR CAR?

Compare List